Profil

Mona Kjær pilefletter Mona Kjær

Mit navn er Mona Kjær og jeg er født i 1972. Jeg er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet med pileflet siden 2009. Siden 2015 underviser jeg også i pileflet som et bi-erhverv ved siden af mit fleksjob som lærer. Jeg elsker at arbejde med naturens materialer. Det er hver gang lige fascinerende at se, hvordan kurvene trin for trin bliver skabt med mine egne hænder.

Flettekundskaber

I sommeren 2009 flettede jeg min allerførste kurv og kom på den måde i kontakt med en flettekreds. Efter relativ kort tid blev jeg for alvor bidt af pileflet og interessen for håndværket voksede. Derfor begyndte jeg at tage på kurser hos Steen H. Madsen. Jeg har deltaget i flere højskoleophold på Sjælland med Steen som underviser. Derudover har jeg deltaget i adskillige weekendkurser hos både Steen og andre dygtige pileflettere. Der findes et hav af forskellige fletteteknikker og jeg udvikler og dygtiggør mig stadig. Efter at have fået eget værksted, bestræber jeg mig på, at jeg får gæsteundervisere som Steen og andre dygtige flettere til at afholde kurser hos mig. Her deltager jeg altid selv som kursist.

Min undervisning og kurser

Jeg afholder flere weekendkurser i løbet af året i mit eget værksted på Krattetvej 87, Jerslev i hjertet af Vendsyssel. Værkstedet ligger i god køreafstand til Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Sæby og Aalborg i flotte omgivelser mellem Mylund og Sterup.

Jeg har såvel aftenkurser som dagskurser. Jeg lægger vægt på tid til den enkelte kursist og har derfor et maksimum på 8 deltager på almindelig flettehold. Der kan laves andre aftaler i særlige tilfælde. Jeg underviser både begyndere og øvede. Find kurserne her.

Udstillinger

Jeg deltager også med mit eget pileflet på forskellige udstillinger og markeder. Inden jeg flyttede til Jerslev har jeg ofte udstillet forskellige steder i Blokhus og andre steder i Jammerbugt kommune. Siden 2017 har jeg været med i Efterårskunst i Jerslev, arrangeret af Jerslev Borgerforening.

Har du lyst til at få mig med som udstiller til et arrangement, så kontakt mig gerne via kontaktformularen. Ønskes udstilling med en workshop, kan det også lade sig gøre. Kontakt mig på telefon, så vi kan få en snak om det.