Grundkursusforløb i pileflet

Rund flettet bund i pil

Kurser for begynder og øvede – fra bund til kurv

Nu kan du komme på et grundkursusforløb, hvor der arbejdes med gentagelse, fordybelse og fokus på at mestre fletteteknikkerne i pileflet. Kurserne er delt op i grundkursus 1, 2 og 3.

Grundkursus 1 – bunde

På dette én-dags-kursus på 7 timer kommer vi til bunds i at flette bunde i pileflet. Vi starter med de runde bunde og går derefter videre med de ovale bunde. Kurset er både for begyndere og øvede. Bemærk, at der på dette kursus udelukkende flettes bunde. Du kommer altså ikke hjem med en færdig kurv fra dette kursus. Til gengæld får du lært og gentaget teknikkerne i at flette runde og ovale bunde, som du kan have på lager til næste kursus. Find datoer for kurser her.

Grundkursus 2 – den runde kurv

Kurset strækker sig over to dage á 7 timer. Det er oplagt at medbringe de runde bunde fra grundkursus 1, eller man kan medbringe runde bunde, man har flettet tidligere. Der bliver altså ikke undervist i flet af bunde. På dag 1 stager vi op på bunden, fletter kimning og sideflettet. På dag 2 har vi fokus på at lære at lægge kant, lave slidkant og sætte den ønskede hank på kurven. Er der tid til det, kan der startes en ny kurv op, repeteres bunde eller laves småfletterier. Find datoer for kurser her.

Grundkursus 3 – den ovale kurv

Kurset strækker sig over to dage á 7 timer. Det er oplagt at medbringe de ovale bunde fra grundkursus 1, eller man kan medbringe ovale bunde, man har flettet tidligere. Der bliver altså ikke undervist i flet af bunde. På dag 1 stager vi op på bunden, fletter kimning og sideflettet. På dag 2 har vi fokus på at lære at lægge kant, lave slidkant og sætte den ønskede hank på kurven. Er der tid til det, kan der startes en ny kurv op, repeteres bunde eller laves småfletterier. Find datoer for kurser her.